Светосавље и наше доба

Светосавље и наше доба
Светосавље и наше доба
Светосавље и наше доба
Светосавље и наше доба

У суботу, 8. фебруара 2014. године, у Техничкој школи Милева Марић-Ајнштајн у Новом Саду, одржана је завршна свечаност XXII конкурса Светосавље и наше доба чија је овогодишња тема била - Идите и научите све народе - поводом обележавања 1150 година словенске писмености тј. делa свете браће Кирила и Методија и њихових ученика.

Конкурс су традиционално и ове године организовали Коло српских сестара Епархије бачке, Одбор за верску наставу Епархије бачке, Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине и Удружење војвођанских учитеља. На самом почетку свечаности протејереј Милован Миодраговић, члан организационог одбора Конкурса, упутио је у име Његовог Преосвештенства Епископа бачког Господина др Иринеја благослов и топле речи добродошлице свој награђеној деци и свим гостима, подсетивши их на значај свете браће Кирила и Методија у описмењавању и христијанизацији нашег народа.

Потом су додељене награде за најуспешнија литерарна, ликовна и калиграфска остварења. Програм је, својим појањем, улепшао и оплеменио хор Основне школе Вук Караџић из Новог Сада, чији диригент је вероучитељ Јелена Жутић. На овом већ на далеко познатом конкурсу, учествовали су ученици основних и средњих школа као и деца предшколског узраста из Републике Србије, Републике Српске, Републике Хрватске и расејања. Овогодишњи конкурс уврштен је у Календар смотри и такмичења Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, а подржан је и од стране Управе за културу Града Новог Сада. Посетиоци и награђени имали су прилику да се увере у квалитет и таленат наших младих нараштаја посматрајући изложбу најуспешнијих ликовних и калиграфских радова у холу Техничке школе.

Извор: Епархија бачка