Светосавска академија у Бијелом Пољу

Светосавска академија у Бијелом Пољу
Светосавска академија у Бијелом Пољу
Светосавска академија у Бијелом Пољу
Светосавска академија у Бијелом Пољу

У препуној салу Спортског центра „Никољац“ у Бијелом Пољу синоћ је, на празник Светог Саве, у уторак 27. jануара 2015, одржана Светосавска духовна академија.

Сабрање у славу Светог Оца нашег Саве првог Архиепископа српског благословио је Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије, који је поздравио угледне госте свечане академије у Бијелом Пољу: амабасадора Руске Федерације у Црној Гори г.-дина Андреја Нестеренка, те предсједникa општине Бијело Поље Александра Журића, предсједника општине Мали Иђош Марка Ровчанина, предсједника општине Беране Драгослава Шћекића и предсједника скупштине општине Беране Горана Киковића, као и бројно свештенство, монаштво и житеље Бијелог Поља, који су у великом броју присуствовали Светосавској свечаности.

Поруку предсједника Републике Србије г.-дина Томислава Николића прочитао је архимандрит Никифор Миловић, секретар Епархијског Управног одбора Епархије будимљанско-ћникшићке.

Светосавску бесједу одржао је протојереј-ставрофор Гојко Перовић, ректор Цетињске богословије.

Светосавска академија у Бијелом Пољу, коју традиционално организују Епархија будимљанско-никшићка и Црквена општина Бијело Поље је централна духовна свечаност у славу Светог Саве у Епархији будимљанско-никшићкој. И ове године на задовољство бројне публике уприличен је величанствен културно-умјетнички програм.

Поздрављајући угледне госте на свечаној академији у Бијелом Пољу Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије се посебно обратио амбасадору Руске Федерације у Црној Гори г.-дину Андреју Нестеренку:

"Драго нам је што је са нама вечерас амбасадор Русије г.-дин Андреј Нестеренко да се увјери колико наш светосавски народ воли Русију, да овај благочестиви народ неће никада подржати санкције Русији и да никада неће стати на страну руских непријатеља."

Извор: Епархија будимљанско-никшићка