Светосавска академија у Дрвару

 Светосавска академија у Дрвару
 Светосавска академија у Дрвару
 Светосавска академија у Дрвару
 Светосавска академија у Дрвару

-Угледајмо се на Светог Саву како бисмо испунили предвјечни промисао Божји и кроз Њега били удостојени вјечног блаженства у Царству Небеском, поручио владика Сергије

.Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бихаћко-петровачког г. Сергија, свечаном Светосавском академијом која је одржана 16. фебруара 2019. године у Радничком дому у Дрвару у Епархији бихаћко-петровачкој започело је обележавање 800 година аутокефалности Српске Православне Цркве.

На почетку свечаности пригодном беседом обратио се Епископ Сергије. Говорећи о славној историји Срба почевши од најранијег периода па до доба уздизања Српске Цркве на степен Архиепископије на челу са првим Архиепископом српским Светим Савом, Владика је нагласио:

-Поред тога што се ми Срби сваке године присјећамо имена Светог Саве, не смијемо дозволити да његово име буде пука историја која се учи само у школама, већ да његов живот буде свакодневно пред нашим очима, како би угледавши се на њега испунили предвјечни промисао Божји и кроз Њега били удостојени вјечног блаженства у Царству Небеском.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка