Светосавска академија у Манђелосу

Прослава Светог Саве у Манђелосу је ове године била величанствена.Уочи празника у сарадњи Цркве и Основне школе уприличена је Светосавска академија коју је спремио вероучитељ Милан Бараксадић са учитељицама школе.

Једночасовни програм одузимао је дах препуној сали дома културе где се смењивале рецитације, представе, фолклор и молитва. После академије у просторијама школе приређена је вечера; овогодишњи кум школе је био г. Светозар Белегишки.

На празника Светог Саве торжествена Литургија је почела у 10 часова. Храм је био претесан да прими око 150 деце и преко 300 душа одраслих. Као и сваке године Црква подели свој деци у селу пакетиће. Ове године подељено је194 пакетића.
Божанствена Литургија уз појање деце са веронауке дочарала је лепоту празника.
Кумови у храму, гђа Симеуна Жижић са децом, овом приликом су поклонили предивну одежду.

У Манђелосу до 2022. године су већ пријављена кумства за Светог Саву. Веома честито и побожно село као и до сада, у свим задацима било је на висини и узнело молитве Богу и Светом Сави. Рецитовала су деца узраста до 8 година. Светосавска радост употпуњена је пригодним пакетићима који су подељени свој деци. По завршетку молитве кума је послужила све присутне вернике и децу.

Извор: Епархија сремска