Светосавска академија у Новој Градишци

Светосавска академија у Новој Градишци
Светосавска академија у Новој Градишци
Светосавска академија у Новој Градишци
Светосавска академија у Новој Градишци

Са благословом Његовог Преосвештенства Владике пакрачко-славонског г. Јована, у организацији Црквене општине и парохије новоградишке, у недељу 28. јануара 2018. године у Дому културе у Новој Градишци одржана је централна Светосавска академија. Поздравним словом присутнима се најпре обратио Преосвештени Владика славонски г. Јован, а затим Светосавском беседом и проф. др Александар Јерков из Берограда.

Уз велику благодарност проф. Радани Станишљевић која се и ове године побринула за осмишљавање културног програма, свечаност су припремили и украсили Градишчани из Републике Српске као дар верном народу из Нове Градишке и сестринске Славоније.

Својим наступима присутнима су се преставили ученици Основне музичке школе „Бранко Смиљанић“ из Градишке Николина и Стефан Миљковић, солиста Теодора Чикић, Мирослав Вуковић, Николина Калајџић и Бобан Ковачевић, глумац Драшко Видовић, и ученици Вукашин Миљковић и Мариола Тенџерић. Лепотом певачког умећа у овој академији преставили су се мешовити хор „Јединство“ из Бањалуке и народни певач госпођа Светлана Спајић из Београда.

Овогодишњој свечаности присустовали су г. Винко Гргић, градоначелник Нове Градишке, г. Зоран Аџић, начелник општине Градишка у Републици Српској, са замеником г. Огњеном Жмирићем, посланик у Народној скупштини Републике Српске г. Славко Дуњић, конзул Републике Србије у Вуковару гђа Наташа Калезић, као и представници жупанијских, општинских и градских Вијећа српске националне мањине.

Извор: Епархија славонска