Светосавска академија у Ријеци

У суботу, 28. јануара 2017. године, на празник Преподобног Павла и Преподобног Гаврила Лесновског, у вечерњим часовима уприличена је свечана Светосавска академија у ХКД Театру у Ријеци. Светосавску академију у част Светог Саве, чудотворца и утјешитеља, пастира и предводника, организовало је Српско културно друштво Просвјета - пододбор Ријека уз подршку Српске православне Црквене општине на Ријеци.

У току програма наступио је хор и ансамбл Аллилуиа из Београда, који је свој богат репертоар овјенчан значајним резултатима, након Карловца, представио и публици у ријечком ХКД Театру.

Академију је отворио г. Јовица Радмановић, председник СКД Просвјете - пододбора у Ријеци, који се том приликом захвалио присутним гостима, међу којима су били и конзул Републике Србије у Ријеци, замјеник жупана Приморско-горанске жупаније, замјеник градоначелника Ријеке, предсједник Хрватске господарске коморе, жупанијске коморе Ријека, предсједник Заједнице Срба - Ријека, предсједник ВСНМ за град Ријеку и предсједник СКД Просвјета - пододбор Вишково.

Са израженом надом да ће се традиција обиљежавања дана Светог Саве уприличавањем Светосавске академије наставити још дуго година, јер Свети Сава јесте и треба да буде наш извор снаге, врлине и свјетлости, управо оно чему треба да тежи сваки човјек, окончана је културно-умјетничка манифестација у Ријеци.

Извор: Епархија горњокарловачка