Светосавска академија у Тузли

Светосавска академија у Тузли одржана је у Народном позоришту 23. фебруара 2013. године у организацији Епархије зворничко-тузланске, Црквене општине Тузла и СПКД „Просвјета“.

Епископ зворничко-тузлански г. Василије поздравио је и благословио скуп, а традиционалну бесједу ове године говорио је ђакон Бојан Чечар. У програму су учествовали СЦПД „Његош“ из Тузле, Пјевачко друштво „Богољубље“ из Добоја, Хор епархијских свештеника и ученици православне вјеронауке из тузланских основних школа. Највеће одушевљење изазвали су најмлађи својим дијелом програма под називом “Светосавска дјеца - цвијет  православља“.

Они су, поред стихова Јована Јовановића Змаја, подсјетили и на почетке прославе Савиндана као школске славе, и на 185 година од оснивања прве српске основне школе у Тузли. Драмским приказом „Свети Сава и голубица“ одушевили су публику. Химном „Ускликнимо с љубављу“ завршили су свој наступ на овогодишњој прослави, али не и изненађења те вечери.

Дјечјом пажњом  посебно је био изненађен и дирнут Преосвећени Епископ када су му уручили поклоне поводом 35 година столовања на трону Епархије зворничко-тузланске, што је публика поздравила бурним аплаузом.

Академији су присуствовали представници Владе Тузланског кантона, Општине Тузла, вјерских заједница, као и велики број грађана Тузле.

Светосавска академија у Тузли
Светосавска академија у Тузли
Светосавска академија у Тузли
Светосавска академија у Тузли