Светосавска недеља у Суботици

Светосавска недеља у Суботици
Светосавска недеља у Суботици
Светосавска недеља у Суботици
Светосавска недеља у Суботици

И ове године, у сурет празнику посевећеном првом Архиепископу српском - Светом Сави, у Задужбини Душана Радића у организацији СКЦ Свети Сава и Српске Православне Црквене општине суботичке, у понедељак 21. јануара 2019. године, свечано је отворена Светосавска недеља.

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа бачког г. Иринеја поздравним словом све присутне је поздравио протонамесник Миодраг Шипка, архијерејски намесник суботички, који је и свечано отворио овогодишњу Светосавску недељу у светлу великог празника и 800 година аутокефалности Српске Православне Цркве. Присутне је поздравио и градоначелник Суботице г. Богдан Лабан и председник СКЦ Свети Сава г. Милан Мародић. 

У наставку свечаног отварања Светосавске недеље, уприличена је и изложба слика Звонка Павличића Вртлози, које су настале након 1999. године као одговор на бурне догађаје који су обележили живот на Косову и Метохији након рата. Програм свечаног отварања увеличало је и појање мешовитог хора СКЦ Свети Сава под вођством проф. Веселина Јефтића. 

И ове године до Савиндана, 27. јануара, у оквиру овогодишег програма уследиће књижевне, историјске, музичке и духовне трибине. 

Извор: slavoslovlje.rs