Светосавска прослава у Вајколу

Светосавска прослава у Вајколу
Светосавска прослава у Вајколу
Светосавска прослава у Вајколу
Светосавска прослава у Вајколу

У недељу, 4. фебруара 2018. године, у храму Светог Николе у бризбејнском предграђу Вајкол свету Литургију служиo je протојереј-ставрофор Велибор Бојичић, уз помоћ чтечева у отару и малог црквеног хора, који су умилним гласовима појали у славу Божју.  Овогодишњи славари су били чланови породице проте Велибора. Колач за народну годину из руку овогодишњег домаћина примио г. Ненад Ђурић.

Након свете Литургије и ломљења славског колача у храмовној сали је одржана свечана Светосавска академија. Током свог поздравног говора прота Велибор је говорио о Светом Сави и његовом доприносу српском роду.

Црквени хор, заједно са децом, омладином и присутним народом, отпевао је Светосавску химну, а затим су учитељи Српске школе г. Драган Тепавчевић и г. Ненад Мијајловић са децом и омладином извели веома леп рецитал посвећен нашем просветитељу и учитељу, Светом Сави. 

Након рецитала, парохијани су имали прилике да уживају у наступу све три фолклорне групе Косовски божури

Након културно уметничког програма сви присутни народ је угошћен богатим славским ручаком који су припремиле неуморне чланице Кола српских сестара Света Петка из Вајкола.

ИЗвор: Митрополија аустралијско-новозеландкса