Светосавски бал у Бијељини

Светосавски бал у Бијељини
Светосавски бал у Бијељини
Светосавски бал у Бијељини
Светосавски бал у Бијељини
Светосавски бал у Бијељини
Светосавски бал у Бијељини
Светосавски бал у Бијељини
Светосавски бал у Бијељини

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Г. Василија, уз покровитељство Предсједника Републике Српске г. Милорада Додика а у организацији СЦПД Србадија из Бијељине, одржан је Светосавски бал у свечаној дворани Хотела "Москва" Етно села Станишићи у Бијељини.

Епископ зворничко-тузлански Г. Василије благословио је Светосавски бал и истакао да се овом приликом обнавља све оно што је заборављено у нашој националној духовности и култури. "Светосавски бал је сусретање духовности и националног бића нашег народа, дружење и упознавање једних са другима и зато смо срећни што се предсједник Српске прихватио покровитељства над Светосавским балом", рекао је Владика Василије. Предсједник Додик је рекао да му је част што може да допринесе да ово вече буде велико, уз захвалност Српској Православној Цркви која његује традицију и баштини највеће вриједности Светосавља.

"Част ми је да можемо да допринесемо да ово вече буде велико. Захваљујемо Српској православној цркви што његује традицију и баштини највеће вриједности Светосавља и онога што нас је учио Свети Сава који је извор свих наших сазнања, нашег националног идентитета. На овај начин најбоље то показујемо, трудећи се да млађој генерацији оставимо традицију која је вијековима живјела управо захваљујући Светом Сави", рекао је Предсједник Додик.

Светосавски бал, иако превасходно није намјенски хуманитарног карактера, има такав сегмент с обзиром на то да ће дио средстава прикупљених из организације ове свечаности бити поклоњен ОШ "Свети Сава" у Тобуту, а биће уплаћена и иницијална средства за изградњу подручне ОШ "Вук Караџић" у Рачанској улици у Бијељини.

У умјетничко-забавном програму учествовали су чланови Народног оркестра Радио телевизије Србије под управом Владе Пановића, Хор "Србадија" из Бијељине са солистима Верицом Пејић, Синишом Пејићем и Синишом Пајићем под диригентском палицом Десанке и Јелене Тракиловић. Гост диригент је Ђорђе Станковић, шеф хора Опере Народног позоришта у Београду. На Светосавском балу учествовали су и првак балета Народног позоришта у Београду Константин Костјуков, АКУД "Шпанац" из Београда и глумац Народног позоришта РС Горан Јокић.

Медијски покровитељ била је Радио телевизија Репубике Српске која је директно преносила свечаност.

Извор: Епархија зворничко-тузланска