Светосавски бал у Брчком

Светосавски бал у Брчком
Светосавски бал у Брчком
Светосавски бал у Брчком
Светосавски бал у Брчком

У брчанском хотелу Јелена, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Хризостома, одржан је Светосавски бал“  који је организовала Светосавска омладинска заједница Брчко.

Овај бал је посвећен јубилеју 200 година од почетка Другог српског устанка и јубилеју 20 година Дејтонског мира у БиХ. Организатори су се потрудили да бал буде до сада најбогатији умјетничким  дешавањима. Наступили су Јелена Томашевић, Умјетнички ансамбл „Станислав Бинички“- ансамбл Војске Србије, Дејан Пешић, солистуа из Београда, Горан Јокић, глумац из Бања Луке, Хор Свети Стефан Дечански из Брчког, Фолклорни ансамбл СПКД Просвјета из Брчког, Народни ансамбл Бисерница из Бијељине.

Госте је у име Његовог Преосвештенства поздравио архијерејски намјесник брчански протојереј-ставрофор Драган Ћирковић, а у име организатора, учесницима програма поклоне је уручио протођакон Драган Поповић, координатор СОЗ-а у Брчком.

По оцјенама већине присутних, овај бал је надмашио све претходне који су одржани у Брчком, а било их је тринаест. Бал је имао и хуманитарни карактер. Приход остварен од донација биће усмјерен на стипендирање најбољег студента у Брчком.

Извор: Епархија зворничко-тузланска