Светосавски дани у Младеновцу

Светосавски дани у Младеновцу
Светосавски дани у Младеновцу
Светосавски дани у Младеновцу
Светосавски дани у Младеновцу

Прослава Савиндана у младеновачкој Цркви је, као и претходне четири године, била вишедневна. Ове године програм прославе празника посвећеног првом српском Архиепископу и просветитељу био је изузетно богат и вишестран.

Прослава је започела у четвртак 26. јануара 2017. године, празничним бденијем. Након бденија одржана је Светосавска академија, на којој су чланови драмске секције Основне школе „Момчило Живојиновић“ уз пратњу школског хора и фолклорне секције извели у сали парохијског дома изузетно интересантну и поучну представу у част Светог Саве „Где су Срби?“. Вредно помена је да је представа у сваком свом сегменту створена од стране Младеновчана, пошто су текст и режија оригинално дело професорке српског језика гђе Милене Мацуре, а музички део академије су припремиле професорке музичке културе гђе Љиљана Миловић и Тијана Волф.

У петак, 27. јануара, најмлађи верници младеновачког храма, предвођени својим родитељима и вероучитељима, испунили су своју Цркву и након што су са великом пажњом послушали посланицу свог Епископа и сједнили се кроз Свету тајну Причешћа, извели су пригодан рецитал у част Светог Саве. Љубављу и залагањем братства храма Успења Пресвете Богородице овај празник је улепшан светосавским пакетићима, које је добило неколико стотина најмлађих верника у Младеновцу.

Извор: Епархија шумадијска