Светосавски пријем у Старом двору

Светосавски пријем у Старом двору
Светосавски пријем у Старом двору
Светосавски пријем у Старом двору
Светосавски пријем у Старом двору

Традиционални пријем поводом школске славе Свети Сава одржан је вечерас у Старом двору.

Госте је примила и поздравила градска секретарка за образовање и дечју заштиту гђа Снежана Ђурић, а пријему су присуствовали Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј, главни секретар Светог Архијерејског Синода протојереј-ставрофор др Саво Јовић и директори београдских основних, средњих и специјалних школа и предшколских установа.

– Школе славе Светог Саву да се не би заборавили његов визионарски дух и просветитељски рад и све што је урадио за српски народ. Честитам славу учитељима и наставницима и захваљујем им на томе што образују, васпитавају и брину се о нашој деци и што им уливају знање које ће им у животу бити највећи капитал – истакла је Ђурићева.

Према њеним речима, Секретаријат за образовање и дечју заштиту настоји да изађе у сусрет свим захтевима школа.

– Ти захтеви су скромни и они имају разумевање за материјалну ситуацију у којој се налазимо. Надам се да ћемо сви заједно такво стање превазићи и да ћемо дочекати боља времена. Град настоји да побољша живот свих грађана, посебно деце. Mали корак у томе је што ће овог месеца бити завршене адаптације три основне школе, а у наредним месецима очекује се завршетак реконструкција пет средњих школа. До почетка следеће школске године биће отворени вртић и основна школа у насељу Степа Степановић – најавила је Снежана Ђурић.

Химну Светом Сави отпевао је хор Музичке школе „Даворин Јенко”.

Извор: beograd.rs