Светосавски турнир у Јагодини

Светосавски турнир у Јагодини
Светосавски турнир у Јагодини
Светосавски турнир у Јагодини
Светосавски турнир у Јагодини

У четвртак, 24. јануара 2014. године, са благословом Њеоговог Преосвештенства Епископа шумадијског г. Јована, а у организацији Црквених општина јагодинских, вероучитеља и средњих школа, у оквиру Светосавске недеље, одржан је 12. по реду Светосавски турнир у Јагодинској хали спортова „ ЈАСА“.

Турнир је отворио хор Гимназије ''Светозар Марковић“ певањем Светосавске химне, а затим је вероучитељ Борис Милосављевић у име Цркве пожелео свима добродошлицу и захвалио се Школској управи и свим средњим школама на несебичној помоћи у организацији турнира.

 Снаге  у женској одбојци одмериле ученице Економске школе “Славка Ђурђевић“ и  Гимназије „Светозар Марковић“. После њих су у малом фудбалу снаге одмерили ученици Медицинске школе ''Милутин Миланковић'' и Прве техничке школе. У оквиру промоције женског фудбала састали су се Гимназија „Светозар Марковић'' и ЕГШ '' Никола Тесла''. Турнир је  завршен ревијалном утакмицом у малом фудбалу између екипа састављених од јагодинских вероучитеља са једне стране и професора средњих школа са друге стране.

Сваки учесник добио као поклон светосавску мајицу, а победничким екипама су припале иконе нашег највећег светитеља и просветитеља Светог Саве.

Треба нагласити, да је као и увек резултат био у другом плану, и да поред јуначке и витешке борбе, епилог био у заједничком дружењу после утакмица и послужењу за учеснике.