Светосавски турнир у убрзаном шаху

Светосавски турнир у убрзаном шаху
Светосавски турнир у убрзаном шаху
Светосавски турнир у убрзаном шаху
Светосавски турнир у убрзаном шаху

Поводом нашег великог празника Светог Саве, ”Светосавско звонце”, Градска општина Палилула и шаховски клуб ”Краљ” организовали су Светосавски турнир у убрзаном шаху за ученике основних школа општине Палилула.

Турнир је одржан у Установи кулутуре Палилула 1. фебруара 2014. године са почетком у 10 часова. На турниру је учествовало преко 80 играча из свих 16 палилулских основних школа, уз гостовање још десетак основаца из других делова града.

Турнир је свечано отворио повлачењем првог потеза председник ГО Палилула г. Стојан Николић, који се захвалио учесницима који су се одазвали у великом броју иако је време било вема лоше време. Затим се учесницима турнира обратила Марија Лукић, главни судија турнира, која је децу упознала са судијама групе уз објашњења правила по којима се игра и уз жељу да најбољи победе.

Димитрије Стикић је нагласио да је Светосавско звонце од Савинданског броја (1/2014.) покренуло нову рубрику која ће се бавити овом племенитом, витешком игром. У рубрици ”Шах за све” поред занимљивих текстова о шаху, биће постављани у шаховски задаци, а онима који буду успешни у решавању шаховских проблема следе награде.

По завршетку такмичарског дела турнира, најбоље пласираним учесницима подељени су пехари, медаље и дипломе које им је уручио председник Општине Палилула г. Стојан Николић. Ову ђачку шаховску манифестацију сви заинтересовани су могли пратити у директном преносу на Тв Звонцу.

Извор: www.zvonce.spc.rs