Свјатејши Патријарх Кирил у Бразилу

На програму су Рио де Женеиро, молебан под статуом Христа Спаситеља,богослужење у руској цркви и сусрет са кардиналом Оранијем Темпестом

Поглавар Руске Православне Цркве данас, 18. фебруара 2016, је отпочео своју архипастирску посету Бразилу.  Своју  визитацију Латинској Америци Свјатејши је отпочео посетом Куби у прошли четвртак 11. фебруара, а у међувремену је два дана провео у Парагвају.

У престоници Бразила је Сверуског патријархја примиће председница државе Дилма Русеф, а одатле ће он путовати даље. На програму стоји, између осталог, да ће у суботу у Рио де Жанеиру бити одржан молебан под статуом Христу Спаситељу на брду Корковадо,  затим Божанска литургија у руској цркви, као и разговори с кардиналом Оранијем Темпестом. У недељу ће Његова Светост началствовати Литургијом у антиохијској православној катедрали у Сан Паолу.

Како јавља Московска Патријаршија, већ 1921. г. –  четири године после Октобарске револуције  - са приспећем око 1.200 руских избеглица започео је талас усељавања у Бразил.

Бележи са де ја ово прва посета Руског патријарха овој латинскоамеричкој земљи.

Извор: Катпрес (Р.Ракић)