Култура

Вече фолклорне баштине у Зајечару

У Позоришту у Зајечару 9. септембра 2019. године одржано је вече фолклорне баштине. Наступили су Градски фолклорни ансамбл „Зора“ из Зајечар, Центар за традиционалне уметности „Корени“ из Зајечар и Изворна певачка дружина „Јелек“ из Зајечара.

Концерт хорске музике у Саборној цркви у Зајечару

На концерту хорске музике 10. септембра 2019. године у Саборној цркви у Зајечару су наступили Девојачки хор Уметничке школе Стеван Мокрањац из Неготина, Градско певачко друштво Стеван Мокрањац и камерни хор Лавиринт.

Свечана академија у Вукосављу

Свечана академија у Вукосављу
Свечана академија у Вукосављу
Свечана академија у Вукосављу
Свечана академија у Вукосављу

У недељу 12. по Педесетници, када света Црква прославља Свете мученике Адријана и Наталију, 8. септембра 2019. године у Вукосављу код Модриче одржана је свечана академија поводом 800 година самосталности Српске Православне Цркве.

Гардиновци: Прослава јубилеја Српске Цркве

У недељу 12. по Педесетници, 8. септембра 2019. године, у парохији гардиновачкој је прослављен велики јубилеј – 800 година аутокефалности Српске Православне Цркве.

Концерт дечјих хорова у Зајечару

У порти Саборне цркве у Зајечару 8. септембра 2019. године одржан је концерт дечјих хорова. Наступили су Дечји црквени хор из Зајечара под диригентском палицом Наташе Јовановић, Дечји хор Вивак из Неготина под вођством диригента Драгане Мариновић Симоновић, етно група Краљице Уметничке школе Стеван Мокрањац из Неготина са диригентом Александром Ђукић и Дечји хор Соколићи из Сокобање са диригентом Милицом Божић Антић.

Филмски фестивал духовно документарног филма

У Зајечарском позоришту 7. септембра 2019. године свечано је затворен 3. Филмски фестивал духовног документарног филма. Додељене су награде и признања те тродневне манифестације.

Промоција књиге на Фестивалу у Зајечару

После свечаног отварања Фестивала у Зајечару 5. септембра 2019. године представљена је књига Звонари слооде - Михајло Пупин и Свети владика Николај Велимировић аутора Александре Нинковић Ташић и Бранислава Станковића.