Култура

"Златно перо” додељено Зорици Зец

Данас је у Свечаној сали Канцеларији за сарадњу са дијаспором и Србима у региону додењено новинарско признање Златно перо Штајерске Зорици Зец, сарадници Информативне службе Српске Патријаршије и њених штампаних издања Православља, Гласника главној и одговорној уредници сајта Српска дијаспора.

Награду је уручио Раде Бакрачевић, главни и одговорни уредник „Штајерских новина“ (Марибор). Он је нагласио да се у образложењу Скупштине штајерске српске заједнице истиче се да се ово високо признање, већ девет година заредом, додељује „најизразитијим новинарима са свих пет континената“, с тим да је ове године одлука да се признање додели Зорици Зец донета једногласно на заседању Скупштине.

Нови број дечјег часописа „Камбанка” (Звонце)

Пред празник Цвети изашао је из штампе први број дечјег листа „Камбанка“ за 2014. годину. Почетне странице су посвећене библијском догађају свечаног уласка Господа Исуса Христа у Јерусалим. Уметница Цветана Векова је илустровала житија свете браће Ћирила и Методија. Исто тако је прекрасно изображен празник Васкрсења Христовог. Изабране приче и приповести из хришћанског живота такође су занимљиве, јер пружају дивне поруке деци како да се упућују у врлински живот.

Библијско друштво: Такмичење у малом фудбалу

Библијско друштво: Такмичење у малом фудбалу
Библијско друштво: Такмичење у малом фудбалу
Библијско друштво: Такмичење у малом фудбалу
Библијско друштво: Такмичење у малом фудбалу

У организацији Српског и Албанског библијског друштва, у Београду је 29. и 30. марта 2014. одржано, први пут у историји, такмичење између шест омладинских тимова из Албаније (два) и Србије (четири).

Библијски час у Канцеларији за дијаспору

Представљена илустрована књига Приче о животу Господа нашега Исуса Христа, издање Библијског друштва Србије, Београд 2014.

Канцеларија за сарадњу са дијаспором и Србима у региону годинама показује да је права српска кућа и отворена за све теме, па данас више није необично да се и у Владиној институцији овакве врсте нађе вечна тема, тема живота Господа Исуса Христа. Вече је било посебно, јер су се у публици нашли и најмлађи посетиоци, који су са пажњом пратили излагања.