Наука

Митрополит Калист Вер предаје на тему „Шта значи бити човек?“ на Институту за православне хришћанске студије

Ове суботе (28. марта) Институт има част да домаћин овог месеца на Дану предавања буде  председник овог Института, Митрополита Калиста, који ће одржати предавање на тему „Шта значи бити човек?“ Ово је друга овогодишња серија Дана предавања Заједнице која обрађује општу тему „Вера, Идентитет и Различитост“. Дан предавања  одржаће се у нашим просторијама, 25-27 Хај Стрит, Честертон, Кембриџ.

Извор: ОСР

Предавања на Богословском факултету

Сви заинтересовани могу присуствовати следећим сабрањима на Православном богословском факултету Универзитета у Београду:

  • у четвртак, 26. марта 20115. године, у 19 часова предавање на тему "Исток и Запад: личност, осећање, историја" одржаће проф. др Жарко Видовић и публициста Матеј Арсенијевић,
  • у петак, 27. марта 2015. године, у 20 часова, сала бр.2, предавање на тему "Филмски језик Тарковског" уз инсерте из филмова и стручне анализе одржаће доц. др Олег Јекнић и редитељ проф. мр Драган Елчић.

Помен великом учитељу Цркве

Помен великом учитељу Цркве
Помен великом учитељу Цркве
Помен великом учитељу Цркве
Помен великом учитељу Цркве

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Г. Атанасије, служио је 19. марта 2015. године помен оцу Томасу Хопку, једном од највећих и најзначајнијих православних теолога ХХ вијека.

Отац Томас Хопко (1939-2015) уснуо је у Господу 18. марта 2015. године. Отац Томас Хопко дао је изузетан и непроцјенљив допринос развоју православне теологије и литургијског живота у Америци током ХХ вијека. Отац Томас Хопко и његова животна мисија, свештенослужење, научно стваралаштво, доказ су да се Предање Цркве непрестано надограђује и исписује дјелима и животом Отаца и учитеља Цркве, какав је и он био.