Телеграми саучешћа Епископа бачког Иринеја

Часном и уваженом
господину Мухамеду Јусуфспахићу,
муфтији србијанском
Господар-Јевремова 11
11000 Београд

Поштовани ефендијо, драги пријатељу,

Синоћ, одмах по повратку из Женеве, сазнао сам за тужну вест да је преминуо Твој драги родитељ, а мој драги и незаборавни многогодишњи пријатељ, глава породице Јусуфспахић, рахметли-Хамдија.

Госпођи мајци, Теби и Мустафи са вашим породицама, родбином и пријатељима, изражавам искрено саучешће у вашем болу због растанка. Утеха нам је у томе што сви ми, и хришћани и муслимани, верујемо да телесно упокојење није коначни растанак и имамо наду на поновни састанак и заједницу љубави у вечном животу.

Завршићу ову поруку саучешћа молитвеном жељом која је по значењу иста у Православљу и у Исламу: нека Свеблаги и Човекољубиви Господ подари његовој души Царство небеско и вечни покој, односно дивни џенет и вечни рахмет!

Одани Ти

владика Иринеј,
епископ бачки

Часном и уваженом
Адему ефенди-Зилкићу,
реису-л-улеми Исламске заједнице Србије
Господар-Јевремова 11
11000 Београд

Веома поштовани господине Реисе, драги пријатељу,

Вративши се са вишедневног боравка у иностранству, сазнадох синоћ тужну вест о упокојењу Вашег претходника на најодговорнијој функцији у Исламској заједници Србије, Вашег и мог незаборавног пријатеља, рахметли-Хамдије Јусуфспахића.

Исламској заједници Србије и Вама лично изражавам искрено братско саучешће. Утеха због земаљског губитка ретко доброг и честитог човека, целим бићем посвећеног својој вери и служби, укорењена је у вери како хришћана тако и муслимана у праведни суд Божји и у живот вечни, где нема бола, туге и уздисања.

Бог Сведобри и Свемилостиви да му душу прости и дарује му рајско блаженство и вечни покој, или другим речима, дивни џенет и вечни рахмет!

Одани Вам

владика Иринеј,
епископ бачки