"Теслин времеплов" одушевио Новосађане

Тачно у 21 сат 28. маја 2016. године у центру Новог Сада намерним и случајним пролазницима обратио се лично Никола Тесла, а све више људи окупљало се испред Владичанског двора, чија фасада је послужила као платно за пројекцију несвакидашње мултимедијалне представе о лику и делу славног научника.

У питању је пројекат компаније "Телеком Србија" која је на тај начин обележава 160 година од рођења револуционарног научника. На фасади Владичанског двора у Змај Јовиној улици на иновативан и креативан начин, путем спектакуларне 4Д пројекције, приказана су најзначајнија дела и слике из живота Николе Тесле.

"Компанија "Телеком Србија" труди се да својим пројектима подржава промоцију науке у нашој земљи и сви смо свесни да савремени свет не би изгледао овако како изгледа да није било Тесле и због тога је наша компанија одлучила да на један аутентичан начин прослави 160 година од рођења великог изумитеља", каже портпаролка те компаније Марија Бошковић. Нови Сад није случајно изабран као један од градова у којима је представљен пројекат "Теслин времеплов", јер је у својој 80. години, тачније 1936. године велики српски научник проглашен почасним грађанином Новог Сада. Јединствени 4Д филм о његовом животу грађани ће моћи да виде у недељу и понедељак, 29. и 30. маја, од 21 до 23 сата. А после Новог Сада и Београда, прилику за то имаће и грађани Ниша.

Извор: РТВ, Телеком