Tреће вече Светосавске недеље у Бечу

Tреће вече Светосавске недеље у Бечу
Tреће вече Светосавске недеље у Бечу
Tреће вече Светосавске недеље у Бечу
Tреће вече Светосавске недеље у Бечу

У оквиру Светосавских свечаности, у сали Парохијског центра у галеријском амбијенту храма Светог Саве у Бечу, 24. јануара 2018. године одржан је округли сто на тему Светосавље као философија живота - изазов или сметња за нас у савременом свету.

Учесници округлог стола били су: протођакон, специјалиста физијатријске медицине, психолог и ерудита из Ниша др Драган Стаменковић, проф. др Волфганг Рорхбах, универзитетски професор из Беча, др Гордана Илић Марковић са Одсека за славистику бечког Универзитета и г. Ненад Василић, џез контрабасиста светског реномеа, композитор и аранжер, Нишлија из Беча. Модератор, водитељ програма био је протојереј-ставрофор Ненад М. Михајловић, старешина храма Светог Саве у Бечу.

Најснажнији утисак на публику оставило је предавање оца Драгана Стаменковића, који је пришао овој актуелној теми на популаран и врло убедљив начин. У дискусију су се потом укључили проф. Рорбах и др Гордана Илић Марковић. Посебне симпатије публике прикупио је г. Василић који је говорио о свом искуству вере и идентитету који се гради на њој, нарочито у контексту Литургије.

Многобројна публика са великом пажњом и уживањем испратила је сваку реч и са жаљењем прихватила завршетак излагања учесника округлог стола.

Програм Светосавске недеље наставиће се у петак концертом српских младих талената инструменталиста класичне музике из Аустрије, који се одржава у храму Рођења Пресвете Богородице у Бечу.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска