ТВ Храм: Сарадња са Факултетом организационих наука

ТВ Храм: Сарадња са Факултетом организационих наука
ТВ Храм: Сарадња са Факултетом организационих наука
ТВ Храм: Сарадња са Факултетом организационих наука
ТВ Храм: Сарадња са Факултетом организационих наука

После Правног факултета, Факултет организационих наука (ФОН) је друга чланица Универзитета у Београду са којом је Архиепископија београдско-карловачка, односно њена установа телевизијске и видео продукције „Телевизија Храм“ потписала протокол о сарадњи.

Људски и технолошки ресурси ФОН-а су у самом врху српске научне заједнице када је реч о информационо-комуникационим технологијама, док у погледу организационих области и управљања квалитетом овај факултет представља референтну академску институцију у региону, о чему сведочи и велики број признања на домаћем и светском нивоу. Циљ протокола који је са ФОН-ом потписан на дан Светог Саве 2015. године је афирмација рада овог факултета у нашем медијском простору у складу са хришћанским вредностима које су темељ европске цивилизације, и истовремено пружање стручно-техничке помоћи од стране ФОН-а када је реч о раду ТВ Храм.

Протокол су потписали протојереј-ставрофор Стојадин Павловић, главни и одговорни уредник ТВ Храм и проф. др Милан Мартић, декан ФОН-а. Потписивању су присуствовали проф. др Јован Филиповић (шеф катедре за управљање квалитетом ФОН-а) са својим стручним тимом сарадника у настави који ће бити ангажовани у процесу даље сарадње, презвитер др Оливер Суботић (управник Центра за проучавање и употребу савремених технологија СПЦ и дипломац ФОН-а) и Петар Станојловић (филмски и телевизијски редитељ и предавач на Академији лепих уметности).

У пријатељској атмосфери су размотрени облици будуће сарадње и предложени конкретни пројекти који би требало да се реализују већ током наредних месеци. Наведени су и предлози  подршке ФОН-а када је реч о раду ТВ Храм. С обзиром да ФОН деценијама успешно обједињује информатичке и друштвене науке, посебна пажња биће посвећења реализацији заједничких медијских пројеката у којима ће информационо друштво бити разматрано у најширем опсегу на научно-популаран и друштвено одговоран начин, у чему ће бити ангажовани како студенти и професори ФОНа, тако и стручни сарадници ТВ Храм.

Посебан медијски сегмент биће посвећен промоцији успеха студената ФОН-а који показују изузетне резултате на домаћем и међународном плану из више области. Потписивањем овог споразума отварају се и нове могућности сарадње на пољу међусобног стручног усавршавања студената ФОН-а и запослених при медијским институцијама Архиепископије београдско-карловачке.