У Бахреину се подиже католичка бискупска црква

У исламској краљевини Бахреин отпочели су грађевински радови на подизању католичке бискупске цркве. Радови се изводе у  варошици Авали, око 30 км јужно од престонице Манаме. Катедрала ће бити посвећена „Нашој Преблагој Владичици од Арабије“ и биће духовни центар за више од 2 милиона католика колико их има у Викаријату Северна Арабија, у који спадају заливске државе, Кувајт и Саудијска Арабија.

Католичке парохије у овим земљама састоје се од усељеника, првенствено из Индије, Бангладеша и Филипина. Многи од њих зарађују новац као домари или занатлије или грађевински радници и тиме помажу своје породице. Често су у овим земљама дискриминисани као етничка и верска мањина.  Катедрала је видљиви знак добре воље државних власти и симбол за целокупну ову област у којој многи хришћани и у прошлости и данас ризикују свој живот.

У земљама Арабијског полуострва ислам је државна религија, у којима Коран и шеријатско право регулишу коегзистенцију. Хришћанска мисионарска делатност, црквени живот и прелазак у хришћанство нису дозвољени и подлежу казни.

Извор: Катпрес (са немачког Инфо службе СПЦ)