У Чикагу одржан молебан за страдални народ наш на Косову и Метохији

ЧикагоДана 18. фебруара, са почетком у 7 сати увече у Саборној цркви Васкрсења Христовог у Чикагу служен је молебан за спас српског народа на Косову и Метохији. Молебан је служио Митрополит Средњезападноамерички Господин Христофор (Ковачевић), уз саслужење месног пароха, презвитера Дарка Спасојевића и ђакона Дамјана Божића, а уз учешће хора Богословског факултета Св. Саве из Либертивила.

ЧикагоУ беседи је Митрополит Христофор затражио од народа да се обрати Господу да нас утврди у вери и љубави и да сачува наш народ на Косову и Метохији. Косово је колевка нашег народа и део нашег идентитета, и нагласио да не смемо дозволити да нам отимају историју, и део нашег срца и душе.

На молебну је било присутно више од четири стотине верника из Чикага и околине, који су изразили своју љубав и солидарност са страдалним народом на Косову и Метохији, и неслагање са онима који покушавају да отму Косово.

Захваливши се Његовом Виоскопреосвештенству Митрополиту Христофору и верницима на присуству и подршци народу на Косву и Метохији, презвитер Дарко Спасојевић је изразио наду да ће молитве за Косово и Метохију бити услишене.

Вук Милишић,