У Црквеној кухињи се у току летњих месеци подели до 350 оброка дневно

Лето за наше ,,невидљиве суграђане”, људе без средстава за живот, није донело олакшање. Црквена кухиња Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско карловачке у Француској 31 цело лето ради „пуном паром”.

Дневно је дељено од 300 до 350 оброка укључујући оне које су корисници кухиње носили болесним или немоћним члановима својих породица. Топли оброк је преко потребан тим људима у великим врућинама какве су овог лета у Београду. Чланови Милосрдне секције ВДС-а који помажу у кухињи су то најбоље могли да осете на лицу места, у сусрету са људима који обедују код нњих и који за њих више нису ,,невидљиви”, заборављени људи са маргине друштва већ конкретни људи у невољи, гладни и жедни, и које у Име Господње треба „напојити макар чашом хладне воде”.

А ти исти људи, махом они млађи који су остали без посла, са своје стране су врло радо хтели да помогну у кухињи, да унесу робу која се допрема или нешто друго што се од њих затражи. Тиме су показали своју жељу да раде, али и захвалност на топлом оброку који добијају у трпезарији Црквене кухиње.

То можда најбоље показује да се у Црквеној кухињи ипак осећају као део једне породице, онако како и треба да буде, као што је приликом посете Црквеној кухињи крајем марта ове године Епископ ремезијански г. Андреј обраћајући се корисницима Црквене кухиње рекао: „без обзира на животне околности, ви треба да се осећате као део једне породице, јер ми у Цркви гледамо на вас као на део породице”.

Извор: ВДС