У Цркви је потпун смисао нашег труда

У Цркви је потпун смисао нашег труда
У Цркви је потпун смисао нашег труда
У Цркви је потпун смисао нашег труда
У Цркви је потпун смисао нашег труда

На празник Светог Стефана Дечанског нарочито свечано било је у манастиру Јовања. Његово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Милутин служио је свету архијерејску Литургију са епархијским свештеномонаштвом, ђаконима Дарком Ђурђевићем и Сашом Максимовићем, као и архимандритом Доротејем, настојатељем манастира Свете Тројице у шведској вароши Бредареду.

Инспирисан јеванђељском причом о богаташу и убогом Лазару, траговима које у овом свету остављамо, као пролазној станици на путу вечног живота, Владика Милутин поучавао је верни народ да сав наш труд потпун смисао има доласком у Цркву и учествовањем у светотајинском животу.

- У Цркви се на светој Литургији сабирамо око Христа Господа. Јер, Он је глава Цркве. Он је тај Који на богослужењу приноси и Који се приноси. Значај Речи Божје огроман је за оне који је изговарају и за оне који слушају. Зато, свештеник увек треба да проповеда, макар само један човек био присутан на служби. Баш како је Христос проповедао жени Самарјанки, а Реч Божја преко ње чула се у целој Самарији- поручио је Владика Милутин сабранима у храму посвећеном Светом Јовану Крститељу, чија је снажна пророчка реч Спаситељев долазак објавила.

На светој архијерејској Литургији, епископ Милутин у чин ђакона рукоположио је Радомира Вићентијевића, што је увећало празничну радост у манастиру Јовања.

Извор: Епархија ваљевска