У Франкфурту одржан први час веронауке за одрасле

У суботу по Крстовдану, 28. септембра 2019. године, у просторијама при храму Васкрсења Господњег у Франкфурту одржан је први час веронауке за одрасле. Форма реализовања веронауке за одрасле осмишљена је у виду дијалога на релацији верници – свештенство.

Свештеници су као предавачи водили дискусију инклузивном методом што се показало делотворним судећи по интересовању које су верници исказали кроз питања, констатације и закључке. Утисак који завређује највише пажње исказан је коментаром гђе Соње Емрековић Ђоковић:

-Захваљујем се нашим свештеницима на овој лепој и Богом надахнутој вечери. Вечерас смо имали прилику да кроз један живи дијалог и разговор добијемо одговоре на нека питања у вези наше вере. Ниједан одговор не допире тако брзо до срца саговорника као онај који долази из личног искуства и душе онога који о томе сведочи. Мислим да су и остали осетили радост која се ово вече осећала између нас и предавача. Где је двоје или троје сабраних у моје име и ја сам међу њима – говори Господ. Да нам свима овакве вечери буду и убудуће на радост и спасење.“

Отац Симон је најавио да ће се следећи час веронауке одржати на Томиндан, 19. октобра, са почетком у 18.30 часова.

Извор: Епархија диселдорфска и немачка