Помен старцу Нектарију Виталису у Јагодњаку

Помен старцу Нектарију Виталису у Јагодњаку
Помен старцу Нектарију Виталису у Јагодњаку
Помен старцу Нектарију Виталису у Јагодњаку
Помен старцу Нектарију Виталису у Јагодњаку

У недељу четврту Часног поста - средопосну, 18. марта 2018. године, у цркви Светог оца Николаја у Јагодњаку свету Литургију је служио надлежни парох протојереј-ставрофор Словодан Мајкић. За певницом су певали протојереј-ставрофор Иван Јанчић, парох при храму Светог Василија Острошког из Касарских Ливада (Епархија шабачка), г. Драгослав Јовић из Борова и ћерке проте Слободана. Светој Литургији су присуствовали верници из Србије, Републике Српске, као и верници из парохије јагодњачке и околних барањских места.

Причестио велики број верника. После торжествене Литургије служен је четрдесетоднени парастос архимандриту старцу Нектарију Виталису из Камризе. После парастоса прота Слободан је присутним верницима говорио о старцу Нектарију Виталису и његовој неизмерној љубави према српском народу, а тако и према проти Слободану. Старац Нектарије је свесрдно подржао и дао свој благослов за градњу храма Светог Нектарија у Јагодњаку. Да је то тако сведочи старчева схима и књига коју је поклонио за храм Светог Нектарија у Јагодњаку. Старац је поклонио и плочу од мрамора на којој се лично потписао и печат ударио, што показује велику љубав старца Нектарија за градњу новог храма. Велике дарове старац Нектарије је дао и проти Слободану: свој епитрахиљ, напрсни крст, иконе и највећи дар - неизмерну љубав коју је показивао према српском народу.

После беседе, прота Слободан је поделио верницима нафору и фотографије старца Нектарија.  У пријатном разговору после богослужења присутни народ се дивио новоизграђеној цркви Светог Нектарија чија је икона на звонку храма подсетник на још једног домаћина у овој парохији.

протојереј- ставрофор Слободан Мајкић, парох јагодњачки