У Каселу свечано прослављен Видовдан

У Каселу свечано прослављен Видовдан
У Каселу свечано прослављен Видовдан
У Каселу свечано прослављен Видовдан
У Каселу свечано прослављен Видовдан

У недељу Свих Светих 26. јуна парохија каслеска прославила је своју крсну славу  Светог мученика Кнез Лазара и све Косовске Мученике-Видовдан.

Литургијским сабрањем началствовао је проф. др Драгомир Сандо уз саслуживање игумана манастира Химелстира архимандрита Германа (Богојевића), надлежног свештеника протонамесника Александра Перковића, и ђакона Горана Аврамовића. Радост овог литургијског славља својим појањем у потпунио је хор парохије каселске и чтец Петар Пуђа који је читао апостол.

Непосредно пред Свету Тајну Причешћа свима сабранима пастирском бесједом обратио се началствујући отац Драгомир Сандо, који је у обраћањ сабраном вјерном народу, првенствено захвалио на гостопримству пожеливши свима срећну славу на многаја и благаја љета, исказујући притом велику радост што не заборављамо Косовске мученике, и да их далеко од отаџбине достојанствено и свечано прослављамо, и тиме показујемо да смо на путу Лазареве жртвене љубави  која нам је гарант Царства Небескога.

Након Свете Литургије услиједило је резање и славског колача и славског кољива који су припремили кумови славе господин Небојиша Пантић са супругом др. Лидијом Пантић приневши дарове у славу и част косовских мученика.

У умјетничком дијелу програма наступила су деца из дечије радионице „Лазар“ са својом учитељицом госпођом Славицом Томашевић, рецитујући и певајући косовске песме, а у другом делу програма наступило је дјечје културно-умјетничко друштво из Падерборна под вођством ђакона Горана Аврамовића, који су се побринули за музички део програма.

Видовдански сабор у парохији Каселској завршен је славском трпезом хришћанске љубави.

Извор: Епархија франкфуртска