У Липљању нападнута тројица Срба, у Гњилану један рањен

У Липљану су претучени Јовица Мирић и браћа Иван и Игор Трајковић, речено је Тањугу у тој општини коју су формирали Срби, а у Гњилану је рањен младић Васко Арсић. Тројицу младића у Липљању је пред поноћ сачекала група Албанаца испред куће Мирића и напала их моткама. Младићи су пребачени у болницу у Грачаници, а случај је пријављен полицији. Претходне ноћи у дворишту цркве у Липљану је разбијена продавница црквених сувенира, рекли су Тањугу у општини. У селу Доња Будрига код Гњилана јуче поподне је рањен младић Васко Арсић, који је превезен у болницу у Грачаници са метком у стопалу. Његов живот није у опасности.

Oн је, како каже, вероватно рањен од залуталог метка приликом шенлучења косовских Албанаца на годишњицу илегале и једнострано проглашене независности Косова. Други изгред јуче се на Косову збио у селу Брод, код Сстрпца, где је на православној цркви истакнута застава Албаније, коју је полиција уклонила. У Сстрпцу је вече уочи годишњице независности Косова ухапшен Албанац из Качаника, код којег је, док је седео у једном кафићу, пронађена бомба.

Епархија рашко-призренска је саопштила да су јуче кроз Грачаницу пролазиле колоне Албанаца носећи заставу Албаније, провоцирајући цивиле и свештена лица. Албанска застава је била истакнута и на згради полицијске станице која је под управом косовске владе, навела је Епархија.

Извор: Танјуг