У манастиру Соко Град одржан рекреативно-едукативни камп за дјецу дијабетичаре

У организацији Удружења Дијабетичара из Брчко Дистрикта, а у  периоду од 22. јуна до 01. јула 2014.године одржан је девети по реду рекреативно - едукативни камп за дјецу и младе дијабетичаре.

Овај камп је и ове године одржан у манастиру Соко Град код Љубовије. Основни циљ кампа јесте едукација како дјеце обољеле од дијабетеса, тако и њихових најближих а све у сврху што бољег лијечења и лакшег живота са овом болешћу. Док су се дјеца и млади едуковали како мјерити шећер, бројати калорије и давати самостално инзулин, за то вријеме су њихове мајке спремале оброке, дијелећи међусобно искуства али и рецепте, како би својим младим миљеницима олакшале и уљепшале живот који је тек почео а већ је оптерећен цјелодневним и свакодневним размишљањем о овој болести и њеном лијечењу.

У овогодишњем кампу је учествовало укупно 30 учесника међу којима и потписник ових редова, као и млади председник Удружења Дијабетичара Брчко,Ђорђе Вуковић.
Без обзира на чињеницу да је међу учесницима било и припадника других вјероисповијести, манастир Соко Град је све учеснике радо и веома лијепо угостио, а они који су Православне вјероисповијести су у манастирској цркви на Видовдан примили и Свето Причешће.

О љепоти и успјеху овога кампа за све учеснике говори и чињеница да иако се ни овогодишњи утисци нису још сумирали, већ се говори и планира камп за следећу годину и сви му се радују.

Протонамјесник Драган Јездић

Извор: Епархија зворничко-тузланска