У Пакистану прослављен Васкрс

У Пакистану прослављен Васкрс
У Пакистану прослављен Васкрс
У Пакистану прослављен Васкрс
У Пакистану прослављен Васкрс

Православни верници у Пакистану радосно су прославили Пасху учествовањем у Васкршњој Литургији. Верници су имали прилику да се током Страдалне седмице ваљано припреме за овај светли догађај, па су учествовали у свим богослужењима почев од Цвети, за који празник веле да је то један од најрадоснијих догађаја – улазак Господа Христа у Јерусалим.  Свих ових дана отац Јосиф Фарук је држао духовна предавања како да се сви припремају постом и молитвом у духу  учења светог Православља. Сва богослужења су била углавном добро посећена, а многи верници су се исповедили и причестили.

Ове године је одржан семинар на тему „Четрдесетница и Свето пердање“, којом приликом је отац Јосиф објаснио значај поста, не само током Четрдесетнице него и сваке среде и сваког петка током године. Казивао им је и одругим постовима у нашој Цркви.

Митрополит Иларион, источноамерички и њујоркшки, упутио је своју посланицу верницима Пакистана. Посланица је окрепила дух пакистанских свештеника и верника. Између осталог, казао је: „Усред ваших невоља и искушења, нека Васкрсли Господ обнови све вас радошћу блиставих празника свога  животворног Васкрсења; нека подржи вашу веру и благочешће, просветли вас силном вером у будуће, вечно  прослављање Његовог  невечерњег Царства...“

Поводом празника омладина у парохији Светог Сергија Радонешког у Саргоди драговољно је украсила црквене просторије и са своје стране приложила лепту радовању. Парохијани се надају да ће ове године бити у могућности да купе парцелу и  подигну прву руску православну цркву у Пакистану, као и школу  за православну и неправославну хришћанску децу.

Извор: OCP (Р. Ракић)