У Пакистану протестантску цркву и библије спалили исламски екстремисти

Протестантска хришћанска црква спаљена је од стране осумњичених исламских екстремиста у селу Бат у пакистантском Пенџабу, оставивши хришћанску заједницу у страху.

Новинска агенција Фидес извештава да је протестантска црква тзв. „Апостолске Цркве“ спаљена прошле недеље после расправе између хришћана и муслимана у селу. Напад се догодио дан након бденија, на Богојављење 6. јануара, када је подметнути пожар уништио цркву.

Свештеник Зулфикар из Апостолске цркве изјавио је да су библије и реликвије спаљене у пожару, и претпоставља да претходна расправа муслимана и хришћана има везе са овим подметнутим пожаром.

Напад је пријављен полицији, мада су власти тврдиле да је дошло до кратког струјног споја који је узроковао пожар, и одбиле да реагују.

Дилдар Бати, локални становник који живи близу цркве, рекао је да је полиција одбила да сарађује са сељанима. Он је полицији показао сумњиве трагове на зиду цркве који показују да се неко пењао по црквеном зиду да би ушао у цркву, али полицијски службеници су игнорисали његове доказе и нису их навели у својим извештајима.

Многи хришћани су сада у страху, а пожар показује да хришћани нису пожељни у овој области.

Извор: Православие.ру (превод Инфо службе)