У посети болници ,,Рудо”

На дан Спаљивањa моштију Светог Саве на Врачару Милосрдна секција Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке посетила је Специјалну болницу за рехабилитацију и ортопедску протетику у Београду. У недељу, осам чланова секције окупило се након Литургије и упутило у болницу. Сви запослени и болесници су се обрадовали сусрету и даровима. Као знак наше пажње и бриге за њих однели смо им Православља и Мисионаре да окрепе своју душу и мисли а за освежење свеже воће, јабуке и банане.

Обилазећи собе и разговарајући са сваким пацијентом обнављали смо контакте са људима које знамо од раније али упознавали смо и нове. Једна од пацијенткиња болнице коју смо овог пута први пут упознали је мати Гаврила из манастира Светог Николаја, код Чачка. Иако смо ми дошли да орасположимо болесне и да им пренесемо нашу љубав и пажњу, Мати Гаврила је све нас испунила радошћу и својим смирењем. Тренутно лежи пети пут у овој болници и вежба ход са протезом, иако је без ноге и тренутно се налази у тешком здравственом стању, њена енергија не само да не јењава већ плени. Речима да без искушења и мучења на овом свету нема ни благодати ни спасења на небеском, помогла нам је да њену поруку пренесемо нашој браћи и сестрама кроз све собе. Волонтери су радосно обилазили пацијенте и у собе уносили енергију на коју су сви реаговали позитивно.

Док смо разговарали са њима и упознавали се са њиховим стањем тела али и духа, од свих смо осетили велику захвалност. Дали смо све од себе да им пренесемо нашу искрену љубав и бригу, а многи су нас испратили са сузама радосницама, захвални су на нашој пажњи.

Андријана Шћепановић