У Рјазану завршена православна изложба-сајам "Радост речи"

После свечаног богослужења, 17. новембра 2013. г. у катедралном храму Рождества Христовог у Рјазану, којем је началствовао Митрополит рјазански и михајловски Павле уз саслужење настојатеља манастира  Преображења Господњег Рјазањске области (Степанова) игумана Луке и другог свештенства, одржан је састанак на коме су  сумирани резултати изложбе „Радост речи“. На састанку је запажен широк спектар пословних и културних програма.

Стручњаци из Издавачког савета уредили су семинар  за  све учеснике "Православне иницијативе ", а у оквиру изложбе "Радост речи". Представници Издавачког савета истакли су важност такмичења и изразили жељу да се развије сарадња и рад у образовању.

На крају изложбе у цркви Рођења   Господа у плоти Саборне цркве Разанског Кремља одслужен је молебан пред моштима Светог Андреја, након чега је ковчег са светим моштима, који се традиционално доноси у град изложбе "Радост Речи", свечано пренет у Москву.

Завршни чин био је номиновање за књижевну награду Светих Ћирила и Методија, коју је добио члан Савеза књижевника Русије, учитељ и чувени проповедник протојереј Артемије Владимиров . Састанку је присуствовао велики број слушалаца. Отац Артемије је одговорио на низ питања при чему је изнео своја  искуства из  педагошког и литерарног рада, као и из свог пастирског искуства у многим областима живота.

Извор: Patriarchia.ru