У Рудом сахрањен Војислав Топаловић

У Рудом сахрањен Војислав Топаловић
У Рудом сахрањен Војислав Топаловић
У Рудом сахрањен Војислав Топаловић
У Рудом сахрањен Војислав Топаловић

Дана 15. марта 2018. године сахрањен је Војислав Топаловић. Опело над покојним Војиславом служио је Високопреосвећени г. Хризостом, Митрополит дабробосански, са мноштвом свештеника из целе Дабробосанске  епархије, који су својим доласком на опело и испраћај покојног Војислава исказали велико поштовање како према покојнику тако и према његовој ужој и широј породици. Породица Топаловић дала је Цркви Божјој многобројне делатнике у најтежа времена гоњега од стране безбожничког комунистичкг режима.

Рођени и старији брат покојног Војислава је угледни протојереј-ставрофор Милојко Топаловић, дугогодишњи свештеник Дабробосанске мирополије, затим архијерејски заменик митрополита Николаја и његов најближи сарадник. Посебан Божји благословио за Војислава био је његов старији син Владислав, који се определио за свештеничку и научнобогословску службу у Цркви Божјој. Након Богословије и студија теологије на Богословском факултету урадио је и одбранио докторат из области библијске теологије. Тренутно је професор и декан Богословског факултета у Фочи.

Осим што је био верни члан Цркве Христове, покојни Војислав је, а преко њега и цела породица Топаловића, осим многобројних страдања као хришћанин и православни Србин  доживео и одређену сатисфакцију. Након политичких промена које су се десиле 1990. године био је председник Општине Рудо, затим председник Просвјете и министар вера у Влади Републике Српске. Своје пензионереске године живио је у свом родном Руду.

Извор: Митрополија дабробосанска