У славу нашег духовног Оца, Светитеља Саве, у Плужинама

У славу нашег духовног Оца, Светитеља Саве, у Плужинама

Празник Светог Саве је молитвено и свенародно прослављен у Плужинама. Свету Литургију на дан када Света Црква Православна молитвено слави спомен на нашег духовног Оца Светитеља Саву, у цркви Светог Јована Крститеља у Плужинама, служио је јереј Мирослав Михаиловић, надлежни парох.

По завршеној празничној Литургији, којој је присуствовао велики број вјерног народа плужинског краја, међу којима и доста дјеце, малишанима су подијељени пригодни пакетићи. Светосавски дарови за дјецу обезбијеђени су захваљујући помоћи Општине Плужине и предсједника г. Мијушка Бајагића.

Истог дана у Центру за културу у Плужинама одржана је Светосавска академија на којој се, у име организатора – плужинског Центра за културу, обратио Миленко Мићановић, директор. Он је поздравио окупљени народ, са којима и г. Мијушка Бајагића, предсједника Општине, потом свештенство, монаштво и госте свечаности. Светосавску бесједу је одржао јеромонах Лазар Стојковић, игуман манастира Светог Јована Крститеља на Заграђу.

У умјетничком дијелу програма учествовали су пјесници Милица Бакрач и Ранко Мићановић, хорови Преподобне мати Ангелине из Никшића и Светог Јована Крститеља из Плужина, гуслар Здравко Кнежевић.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка