У свету 382 аустријских мисионара и мисионарки

Папа Фрања је месец октобар 2018. прогласио за месец мисионарења по свету. За припрему тога значајног догађаја позвани су и представници свих мисионарских друштава. Жели се нагласити шта су све мисионари и мисионарке учинили на ширењу речи Божје последњих неколико векова. Директор Папског мисионарског удружења Карл Вагнер истиче да Аустрија у овом тренуку има 382 активних мисионара и мисионарки и да се овиме жели препознати њихов рад, а истовремено ободрити друге да се определе за овај високи позив.

Говорећи о Црквама у Азији, Африци и Латинској Америци, Вагнер је рекао: „Тамо живи Црква из динамике, која се подмлађује посетиоцима богослужења, али је тој Цркви у белом свету и даље потребна духовна подршка, због чега ми у Европи морамо препознати потребе те Цркве у белом свету.“

За прославу октобра 2019. као мисионарског месеца припремиће се многе приредбе, предавања, концерти, описи мисионарског рада кроз историју; говориће се о употреби нових средстава информисања при мисионарењу, а код младих да се развија осећај за потребу мисионарења.

Извор: Катпрес (са немачког Инфо служба СПЦ)