У вери чврсто стојмо

У малој сали власинске хидроелектране у Сурдулици, 19. октобра 2013. године представљена је књига ''У вери чврсто стојмо'', свештеника Небојше Стојадинова, поводом десет година свештеничке службе

На почетку промоције водитељка програма Маја Илић је подсетила све присутне да је Црква одувек била, а то је и данас, центар писмености и образовања, не обичног, световног образовања, већ образовања Јеванђелском, спасоносном Христовом науком, науком која човека учи и припрема не само за овај, него и за свет вечности и Царства Божјег: - Први носиоци овог спасоносног образовања били су Господ и апостоли, а кроз њих, вековима до данас, су то свештеници Цркве Божје. Наука Христова се преноси у Цркви животом у светој Литургији, беседама, усменом и писаном речју. Тиме свештеник и постаје, по ави Јустину, ходајуће Јеванђеље. Свештеник је увек позван да проповеда благу вест и сведочи Христа распетог и васкрслог. Свештеник Небојша Стојадинов је поред живе речи у цркви, по други пут, верујућем народу посведочио Христа и кроз писану реч. Књигама Истина је (ипак) једна и У вери чврсто стојмо, он се потрудио да испуни заповест Христову дату својим следбеницима Идите у свет и проповедајте у име Оца и Сина и Светога Духа.

Промоција књиге је обогаћена беседама најпре професора др Предрага Драгутиновића, професора Православног богословског факултета Универзитета у Београду на катедри за Нови Завет, који је говорио о вери у Старом и Новом Завета, а затим и Његовог Преосвештенства Епископа врањског г. Пахомија који је говорио о потреби и значају вере у данашњем времену. Ово вече подржали су: Власинске хидроелектране и Ђердап услуге и Сурдулички културни центар са градским хором Аd libitum.

Иизвор: Епархија врањска