У Видину освећен Центар за социјалну рехабилитацију и интегрисање

Благословом Његовог Високопреосвештенства видинског Митрополита Доментијана, освећен је Центар за социјалну рехабилитацију и интегрисање, подигнут на месту бившег Епархијског училишта при резиденцији свете Видинске Митрополије.

Чину освећења обавили  су Њихова Преосвештенства Епископ верички Сионије, Епископ белоградчишки Поликарп, као и свештенство из Видина и околине уз учешће многих гостију.

Епископ Сионије је заблагодарио Видинском митрополиту на указаној части што је могао осветити овај Центар и, уз то, истакао заслуге бившег видинског Митрополита Неофита, градитеља овог дома, које се старало за сиромашну и бездомну децу, а данас се видинском Митрополиту одаје огромна благодарност што се постарао за људе са социјалним проблемима.

Епископ је подарио Центру икону Св. Ромила Видинског, који ће бити духовни покровитељ овог Центра и духовна радост свима онима који у њему раде.

Са своје стране Митрополит видински Доментијан је поздравио присутне и пожелио им Божји благослов, као и благослов св. Ромила Видинског.

Извор: Бугарска Патријаршија