У Врању одржан научни скуп о оцу Јустину Поповићу

У организацији Православне епархије врањске, града Врања, Књижевне заједнице „Борисав Станковић“ и друштва „Отац Јустин Поповић“ из Врања, 4. априла 2009. године у великој сали Скупштине града Врања одржан је научни скуп „Отац Јустин Поповић – живот и дело“. У препуној сали Скупштине града о оцу Јустину Поповићу, говорили су угледни Епископи наше Цркве: Епископ умировљени захумско-херцеговачки Г. Атанасије и Викарни Епископ јегарски Г. Порфирије, а гости Епископа врањског Г. Пахомија били су и Епископ браничевски Г. Игњатије и Епископ шумадијски Г. Јован.

О животу и делу оца Јустина говорили су и угледни професори Богословског факултета Универзитета у Београду, академик Владета Јеротић, професори Философског и Филолошког факултета из Београда, Ниша и Приштине, као и други угледни културни посленици из Србије.

Детаљније информације и аудио записе о њиховим радовима изнетим на научном скупу можете пронаћи на интернет презентацијама Епархије врањске и епархијског радија Искон из Врања.

Научном скупу у Врању, присуствовали су и ученици Богословије „Свети Кирило и Методије“ из Призрена, привремено смештене у Нишу, на челу са ректором протојерејем-ставрофором Милутином Тимотијевићем, који су после Научног скупа, посетили обновљену кућу оца Јустина Поповића у Врању и манастир Свети Прохор Пчињски. Извор: Епархија врањска