Уб: Стигла помоћ из Ђенове

Уб: Стигла помоћ из Ђенове
Уб: Стигла помоћ из Ђенове
Уб: Стигла помоћ из Ђенове
Уб: Стигла помоћ из Ђенове

У понедељак, 26. маја 2014. године, у порту убског Световазнесењског храма стигла је хуманитарна помоћ коју су прикупили Италијани и Срби из Ђенове. Преко 4 тоне дуготрајне и конзервисане хране, воде, средства за личну хигијену и других потрепштина, из Ђенове је трудом гђице Маје Дудић допремљено у складиште за прикупљање помоћи Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке.

Гђицу Дудић са њеним сарадницима примио је новоизабрани Епископ за Аустрију и Швајцарску г. Андреј. Владика Андреј је у име Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја изразио велику захвалност гђици Маји Дудић која је за кратко време успела да обавести широку јавност Ђенове и околине и да их мотивише да помогну српском народу пострадалом од поплава.

На предлог секретара ВДС-а јереја Владимира Марковића, Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј благословио је да овај контингент буде допремљен у Уб.      Преузета помоћ под хитним поступком сортирана је и подељена најугроженјима становницима Уба и околине