Убиство Србина код Пећи

У пуцњави у селу Добруши код Пећи убијен је један Србин, а двојица су тешко рањена, када су пошли да обиђу имање. Убијен је Мишко Коматина, а рањени су Дејан Богићевић и Драшко Ојданић, речено је у косовскомитровачкој болници. Повређени су збринути у болници у Косовској Митровици након што им је прва лекарска помоћ указана у Осојану.

Дежурни ортопед у болници у Косовској Митровици Душан Петровић рекао је да је реч о тешким телесним повредама и да ће оба пацијента бити оперисана у току дана.

"Оба пацијента су повређена ватреним оружјем. Ојданић има прострелну рану кроз десну петну кост, а Богићевић има прелом десне надлактице и леве подлактице. У току вечери они ће бити оперисани", рекао је др Петровић.

Истрагу о убиству у Пећи преузео је Еулекс, рекао је министар за Косово и Метохију Горан Богдановић.

"Убиство једног Србина и рањавање двојице у близини Пећи још једна је потврда да се догађаји са севера Косова рефлектују и јужно од Ибра", рекао је Богдановић гостујући у емисији Око.

Богдановић је, такође, рекао да инцидент у Пећи представља доказ да "Албанцима није стало до помирења и суживота, већ само до узурпације туђе имовине".

Извор: РТС