Ученици Веронауке из Прве крагујевачке Гимназије на Литургији у Старој Цркви

У Сирну суботу свештенство Старе Цркве и вероучитељи из Прве крагујевачке Гимназије, Александар Мирковић и Гордана Јоцић окупили су своје ученике веронауке на Светој Литургији. Позиву својих духовних отаца и вероучитеља одазвало се преко 120 ученика.

У проповеди, после прочитаног Еванђеља, старешина Цркве протојереј Милић Марковић, истакао је да Света Литургија даје смисао нашем животу и постојању и да се истина Цркве пројављује у заједници са Господом и другим људима. Ученици су узели активно учешће на Литургији одговарајући са Амин, Господи помилуј, Тебје Господи,... испунивши наш храм благољепијем у славу Свете Тројице. Сви заједно су гласно говорили Исповедање вере и молитву Оче наш.

Управа Старе Цркве је ове младе људе угостила у просторијама парохијског дома, где се водио отворен дијалог о темема из црквеног живота, али и о свему ономе што се тиче одрастања младих и њихових школских активности.

Наша је жеља и нада да најмлађи чланови наше Цркве буду активније укључени у богослужења, и да благослов Господњи буде на свима њима у све дане њиховог живота.

Извор: Епархија шумадијска - ђакон Мирослав Василијевић