Украјинска Црква покренула часопис за свештенике „Пастир и паства“

У Украјини је изишао први број четворомесечног часописа за свештенике „Пастир и паства“, који пружа обавештења свештенослужитељима о стању у Цркви и садржи одговоре на актуелна питања пастирске пастве. Часопис „Пастир и паства“ излази по благослову митрополита кијевског и све Украјине Онофрија  и сматра се званичним издањем Украјинске Православне Цркве. Уводни чланак је написао Блажењејши Онуфрије, истичући да часопис треба да напомиње сваком свештенику да је дужан бити пример својој пастви и подржавати апостола Павла као што је апостол подржавао Христа (1 Кор. 4,16).

Часопис садржи следеће рубрике: „Ловци људи“  - о практичној страни служења; „Служитељу тајни „– о црквеним канонима; „Из пастирске праксе“ – рубрика за помоћ свештенослужитељу; „Цару Царево“ – посвећена правним питањима; као и рубрику посвећену разматрању акутних питања из живота Цркве.

Први број је посвећен темама које се тичу сваког свештеника ове Цркве – питањима правне заштите храмова, канонских забрана, помињања у цркви неправославних и друго.

Часопис ће доносити и приказ историјских збивања која се односе на развој Православне Цркве.

Извор: Патриархиа.ру – званични сајт Украјинске Цркве