Уништени и запаљени административни пунктови Јариње и Брњак

Србија!!! На административном прелазу Јариње код Косовске Митровице запаљен је полицијски пункт, а административни прелаз Брњак код Зубиног Потока миниран је и дигнут у ваздух, сазнаје КИМ радио. Више хиљада Срба изразило је на тај начин револт против једностраног проглашења независности Косова. КПС полицајци и радници царинске службе нису повређени у овом инциденту и безбедно су напустили своје радно место.

КИМ радио такође сазнаје да је запаљено око десетак аутомобила КПС полиције, а на административном прелазу је постављена застава Републике Србије. На овом прелазу се тренутно налази неколико хиљада окупљених Срба.Код села Камен, које је од Јариња удаљено 2 до 3 км тренутно се налаѕе јаке снаге француског КФОР-а.

Портпарол КПС-а Ветон Ељшани каже да су на целој територији Косова појачане мере безбедности и да осим на прелазима Јариње и Брњак у покрајини нема инцидената. По његовим речима на север Косова упућене су јаке снаге КФОР-а и УНМИК полиције у циљу смиривања целокупне ситуације. Он је позвао све становнике Косова да учине све као би мир и безбедниост били очувани.

Извор: www.kimradio.net