Упокојио се јеромонах Стефан Милошевић, сабрат манастира Светог Саве у Горњој Лијесци код Вишеграда

Упокојио се јеромонах Стефан Милошевић, сабрат манастира Светог Саве у Горњој Лијесци код Вишеграда

У сриједу, 21. септембра, у 7.30 часова, на празник Рођења Пресвете Богородице, у Београду је, након краће болести, у Господу уснуо јеромонах Стефан Милошевић, сабрат манастира Светог Саве у Горњој Лијесци код Вишеграда.

Заупокојена Литургија и Опјело биће служени у петак, 23. септембра, с почетком у 09.00 сати, у манастиру Горња Лијеска, након чега ће тијело покојника бити сахрањено у манастирској порти.

Јеромонах СТЕФАН МИЛОШЕВИЋ
1977-2011.

Рођен је на празник Светог првомученика и архиђакона Стефана, 09. 01. 1977. године, у Београду, од оца почившег Слободана и мајке Вере. На крштењу је добио име Стеван.

Основну и средњу школу похађао је у родном Београду.

У новоосновани манастир Светог Саве у Горњој Лијесци код Вишеграда долази као искушеник 2008. године, у коме са својим духовним оцем и игуманом протосинђелом Симеоном Перенчевићем, оснива радионицу за свештеничке одежде.

Монашки постриг примио је уочи празника Светог Симеона Мироточивог, 25. фебруара 2009. године, од Митрополита дабробосанског господина Николаја, који га је сутрадан по монашењу рукоположио у чин јерођакона. У чин јеромонаха рукоположен је 14. јануара 2010, на празник Обрезања Господњег и Светог Василија Великог.

Вјечан ти спомен, достојни блаженства и вјечног спомена, оче Стефане!

Извор: Митрополија дабробосанска