Упокојио се у Господу др Слободан Теодоровић

Један од најзнаменитијих верника Епархије средњоевропске и почасни потпредседник Епархијског савета и управног одбора, др Слободан Теодоровић, упокојио се у Господу у поподневним часовима јучерашњег дана. Др Теодоровић преминуо је у Минхену, где је последњих месеци живео, у осамдесет и петој години живота.

Др Слободан Теодоровић рођен је 23. марта 1927. године у Земуну. Након студија медицине и специјализације из области гинекологије радио је као гинеколог у Земуну, Аугзбургу, Штатхагену и Хановеру.

Од 1979. до 2001.  године др Теодоровић је био члан управе Црквене општине у Хановеру, чији је председник био 18 година. Осим тога, служио је годинама својој Светој Цркви као потпредседник Епархијског савета и управног одбора. Био је и један од оснивача Српског лекарског друштва у Немачкој, којe од 1978. редовно прославља своју Славу, Свете Враче. Поводом Великог Освећења храма Св. Саве у Хановеру, 1. јуна 2000. године, др Теодоровић примио је Орден Св. Саве другог степена из руку Патријарха српског Павла.

Овај истакнути прегалац и син своје Цркве био је и један од највећих добротвора српског народа у Немачкој. Заједно са својом супругом, др Славком Теодоровић, неуморно је помагао угроженима на територији бивше Југославије, посебну ратну сирочад, и подржавао младе који су у дијаспори започињали нови живот. Био је један од највећих ктитора-задужбинара храма Св. Саве у Хановеру, где је више деценија и живео.

Опело и сахрана овог истакнутог сина наше Цркве биће обављени у Минхену у петак 2. децембра. Опело ће бити служено у 13.00 часова у минхенском храму Св. Јована Владимира (Putzbrunner Str. 49, 81739 München-Perlach). Након опела следиће сахрана на минхенском гробљу Neuer Südfriedhof.

Вечан спомен!

Извор: Епархија средњоевропска