Упокојио се у Господу протојереј-ставрофор Нико Тошић

Дана 23. децембра 2012. године, на празник светих мученика Мине, Ермогена и Евграфа, упокојио се у Господу протојереј-ставрофор Нико Тошић, архијерејски намјесник тузлански. Владика зворничко-тузлански г. Василије служиће, 25.децембра 2012.године, свету заупокојену Литургију у храму Успења Пресвете Богородице у Брчком (стара црква у Српској вароши) у 9 часова и 30 минута, а након Литургије и опијело у истом храму.

Отац Нико је рођен 29. октобра 1970. године у Горњем Брезику (Брчко) од оца Василија и мајке Драгице. Основну школу завршио је у Брчком,а затим се уписао у Богословију Света Три Јерарха у манастиру Кистање код Книна. Послије завршене Богословије уписује се на Православни богословски факултет у Београду. 1994. године ступа у свету тајну брака са Наташом Јовичић из Брчког. Бива рукоположен у чин ђакона и презвитера од стране Епископа зворничко-тузланског Василија и постављен на парохију у Црквину код Шамца, гдје остаје до 1. децембра 2001. године када прелази на нову парохијску дужност у Тузлу. Постављен је за старешину Саборног храма и архијерејског намјесника тузланског. Са супругом Наташом има двоје дјеце - Јовану (7) и Василија (4). Од стране Епископа Василија, за плодоносан рад у Њиви Господњој, одликован је достојанством протонамјесника 2003. године, чином протојереја 2006. године и правом ношења напрсног крста 2008. године. На овој парохији остаје до 1. децембра 2012.године када добија нову парохију у Брчком. За вријеме свог службовања у Тузли био је и предсједник СПКД "Просвјета" од 2006. до 2010. године. Од стране епископа Василија постављен је за члана Катихетског одбора Републике Српске као и за помоћника школског надзорника за православну вјеронауку. Био је члан Просвјетног одбора у Тузланском кантону за предмет православне вјеронауке.

Водио је битку са болешћу бубрега која је узела маха у априлу 2012. године, када је на Клиничком центру Србије у Београду извршена трансплатација бубрега.

Извор: Епархија зворничко-тузланска