Упокојио се у Господу протојереј-ставрофор Ратко Врачевић

Дана 3. новембра 2013. године на дан Преподобног Илариона, светог Илариона Меглинског и Светог Висариона Исповједника упокојио се у Господу протојереј-ставрофор Ратко Врачевић, парох прве парохије добојске у Добоју.

Рођен је у Милином Селу на Озрену 28. фебруара 1955. године. Завршио је Богословију Св. Три Јерарха у манастиру Крка 1978. године. Рукоположен је у чин ђакона 3. децембра, а у чин свештеника 4. децембра 1978. године од стране Епископа зворничко-тузланског Г. Василија.

Одликован је чином протојереја-ставрофора 19. августа 2002. године. Био је ожењен супругом Љиљаном и има сина Григорија (1979) и кћи Николету (1983).

Био је уредник је „Православних двери“ часописа Архијерејског намјесништва добојског од самог оснивања. У својој дугогодишњој пастирској служби службовао је у Бањи Врућици, Бољанићу, Дервенти, Поповима, Бродцу и од 1997. године у Добоју. У свим мјестима свога службовања дао је значајан допринос духовној и градитељској обнови повјерене пастве и светиња.

Заупокојена Литургија ће бити служена у уторак, 5. новембра 2013. године у храму светих апостола Петра и Павла (стара црква) у Добоју са почетком у 9,00 часова а по завршетку литургије биће служено опијело у истом храму. Опијело ће служити Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Господин г. Хризостом.

Сам погреб ће бити обављен на градском  гробљу  „Пучиле“ у Бијељини у 15,00 часова истог дана.

Извор: Епархија зворничко-тузланска